O meni

Oduvijek sam znala da želim raditi s ljudima i da mi je draža komunikacija, stvaranje, osmišljavanje projekata, putovanja i istraživanje novih destinacija, od klasičnog uredskog posla. Iako se i danas dio moga poslovanja odvija u uredu, nastojim i to vrijeme učiniti interesantnijim i izazovnijim.

Upravo ono u čemu uživam raditi je dijeliti svoje znanje i savjetovati klijente na koji način da postave svoje poslovanje i pokazati im koje sve mogućnosti za njih postoje.

I sama sam jednom bila poduzetnik početnik i znam kako se ponekad pojavi nesigurnost i strah jer nam možda nedostaje znanja u nekom području. Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, LinkedIn i mnoge druge društvene mreže ponekad nas zbunjuju jer ne znamo na koju se usmjeriti ili se usmjerimo na sve i počnemo gubiti vrijeme, a da toga nismo ni svjesni. Tu je onda i web stranica koju bi trebalo napraviti, ali što mi sve treba za nju i o čemu ću tamo pisati? I u konačnici koliko to sve košta?! Ovakva i slična pitanja i sama sam sebi postavljala kada sam se prvi put susrela s poduzetništvom. Moj put je bio takav da sam kroz svoje projekte upoznala tehnike i alate koji su mi pomogli da svoje ideje pokrenem od nule.

Upravo kroz vlastito iskustvo, niz projekata i suradnji, shvatila sam da mi se taj proces sviđa. Onog trenutka kada sam došla u kontakt s novopečenim poduzetnicima, uvidjela sam da svi susreću sa sličnim izazovima, izazovima s kojima sam ja već imala iskustva i dakako rješenja. Koliko je samo lakše kada možete dobiti kvalitetnu informaciju, pomoć na društvenim mrežama i kada vam netko može napraviti web stranicu koju nakon toga možete i sami uređivati. I ono najvažnije, da uz sve to dobijete savjet kako da i dalje radite ono što volite, a da vam ovi izazovi ne postanu kamen spoticanja u razvoju vaše poduzetničke ideje.

Kada sam započinjala svoju karijeru, nisam znala u kojem smjeru će me put odvesti. Marketing u turizmu dao mi je priliku da učim i stvaram, da upoznam tržište, da povežem tvrtku i klijente, da budem kreativna, da pišem i u konačnici da putujem. Iz ljubavi prema putovanjima nastao je i moj blog Posvudusha koji me povezao s novim ljudima i otvorio vrata novim suradnjama. Danas osim što pišem (blogam) o putovanjima i destinacijama, radim i kao turistički vodič i pratitelj.

Radila sam u marketingu turističke agencije, bila sam urednik i novinar magazina Putovanja koji je izlazio kao prilog Večernjeg lista, a koji je dobio i XMA Media Award (Amsterdam). Iza sebe imam i niz projekata kao što su putopisna predavanja, izložbe fotografija, web portala, trkačkih događanja i gradskih izazova te sam jedan od osnivača nagrađivanog startup projekta SightRun mobilne aplikacije. Iako imam mnogo znanja i iskustva, moj put je uključuje kontinuirani osobni razvoj i nadogradnju na onim područjima koja mi tu mogu samo pomoći.